Yapılan işleri görmezden gelirsek “nankörlük” etmiş oluruz. Allah var, 2004-2009 yılları arasında AK Partili Silivri Belediyesi döneminde trilyonlarca hizmet yapıldı.
Ben de sizler gibi bu ilçede ailemle yaşıyorum. Bu açıdan iyi niyetle kim bir çivi çakarsa, Allah ondan razı olsun. Gerçekten geleceği düşünüp kimler hizmet ederse, Allah onlardan da razı olsun. Ama gel gelelim ki bazı hususları söylemeden geçemeyeceğim.
Vatandaşın, yapılan hizmetleri görmezden gelip nankörlük etme gibi bir durumu söz konusu değildir. Halka nankörlük edenler olduğu zaman; nankörlükle muameleye tabi tutulurlar. Aslında bunun adı bir nevi cezalandırmadır.
***
Çok basit bir önek vereyim. Silivri’ye 900 trilyona yakın hizmeti getirten AK Partili Hüseyin Turan’ın başkanlığındaki ekip, bu kadar büyük yatırımlar yapmasına rağmen nasıl seçimi kaybetti? Hüseyin Turan’ın ekibindekiler halka nankörlük yaptığı için cezalandırıldılar. Çünkü gönülleri kırdılar, küstürdüler ve üzdüler. Ama bunları yaparken, asırlık hizmet getirdiler. Hüseyin Turan’a seçim kaybettiren nedenlerin en başındaki sorun ekibindeki çürük elmalardı.
Geçen haftalarda AK Parti aday adaylarının tanıtım toplantısında konuşma yapan Hüseyin Turan’ın söyledikleri sözler geliyor kulaklarıma:
“…Şunun sözünü veriyorum ki; geçmişteki eksiklerimizi ve hatalarımızı, edindiğimiz tecrübeyle bir daha yapmayacağız.”
Burada çok önemli bir mesaj var. Hem özür hem de dikkat. Ve Turan yeniden belediye başkanı olmak istiyor Silivrililere. Henüz hiçbir şey kesin değil ama aday gösterildiği takdirde şansını deneyecek.
***
Hüseyin Turan, 2009 yılında halkın cezasına maruz kaldı. İşte o günden sonra umut aşılayan CHP’li Özcan Işıklar dönemi başladı. Peki Özcan Başkan’ın durumu Turan’dan farklı mı?
Kesinlikle hayır.
Hüseyin Turan’ın ekibindekiler dün halka ne yaşattıysa, bugün Özcan Işıklar bizzat kendi yaşatıyor. Turan’ın çömezliğine denk gelen ilk başkanlık görevinde ekibindeki hataları kontrol edemedi ama, bu işin ehli olan Özcan Işıklar daha büyük hatalar yaptı.
Özcan Işıklar’ın hizmetlerini görmemek de nankörlüktür, fakat bu, vatandaşa olan bakış açısını değiştirmiyor. Ayakta alkışlayacağım işler yaptı. “Yiğidi öldür ama hakkını yeme” demişler. Bunda bir sakınca yok. Eğer iş yatırımla/hizmetle olsaydı bugün AK Parti hala Silivri’de iktidarda olurdu. Kimse 4-4’lük değil ama, vatandaş yüzüne gülüp arkasından küfreden siyasetçileri de artık istemiyor.
TOPBAŞ, “AYIRIM YOK” DEMİŞ
Pazartesi günü Silivri’ye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Kadir Topbaş, hizmet yaparken muhalefet partisi diye ayırım yapmadıklarını söylemiş.
Kimse kusura bakmasın ama bu laflara kargalar bile güler. Çünkü böyle politikanın el altından yürütüldüğünü çok iyi biliyoruz.
Üniversite, otopark, metro, metrobüs ve kültür merkezi gibi insan sirkülasyonunu sağlayıp ilçe ekonomisini kalkındıracak yüksek bütçeli yatırımlar hükümet destekli işlerdir. Özellikle esnaflar, AK Partili bir yönetim olmadan bu hizmetlerin geleceğine inanmıyor.
Boğluca Deresi’nin temizlenmesi ya da atık suların dezenfekte edilmesi belki de insan sağlığı açısından en başlıca hizmetler. Bunları Büyükşehir İSKİ kuruluşuyla yapıyor. Fakat esnaf siftahsız kepenk kapattıktan sonra…
Vatandaş aracını park edecek yer bulamadıktan sonra…
Çocukların/gençlerin tiyatro salonu ve sosyal aktiviteleri yapacak yeri olmadıktan sonra…
Halkın Beylikdüzü’nde metrobüse binmek için 1 saat vakit kaybedip, Silivri Birlik tekelinde olan ulaşımda muavinlerin tavırları karşısında boynunu büktüklerinden sonra…
Üniversite vaadiyle toplum kandırıldıktan sonra pek bir etkisi yok sanırım…



