Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sosyal medya üzerinden canlı yayın programı yaptı.
Bu yapılan bir basın toplantısı değildi ve sadece kapalı bir odada, belediyedeki makamındaydı; attı tuttu...
Muhterem diyor ki, "Silivri'yi yağmalatmayacağız."
Silivri'yi siz yağmalıyorsunuz zaten tahammülsüzlüğünüz dışarıdan gelene...
Şu ana kadar Silivri'de sattığınız yerleri burada sıralasam, bu kooperatif küçük bir hol kalır!
"Üç dört yerde projelenmiş sanayi alanımız var. Gelsinler oralarda yapsınlar" diyor. Yani şunu demek istiyor: 'Bu sanayi alanlarında hep benim etrafımın tapuları var. Kazanacaksa onlar, yani bizimkiler kazansın!'
Kesin başı da Doruk Bulut çekiyordur!
Google'a sorun bakalım Silivri'de kaç tane yapı kooperatifi var? Ben sordum, onlarca çıktı. Hatta öyle çıktılar ki, adamlar ulusal kanallarda Silivri üzerindeki projelerini tanıtıyorlar.
S.S Yeni Büyük İstanbul Sanayi Yapı Kooperatifi...
Bu kooperatif binlerce dönüm araziyi kapatmış, projesini bile çizdirmiş, hatta tanıtımını bile televizyonlarda yapıyor; Özcan Işıklar hiç mi duymadı bunları? Bu kooperatifin başkanı Mustafa Demir meydan okuyor, "Ben bir Karadeniz çocuğuyum yaparım diyorsam yaparım..." diyor.
Mustafa Demir'in bilmediği bir şey var, "Yaparım" dediği arazi üzerinde ANASTASYA SURLARI olduğundan yapı izni kesinlikle yasak. Devlet diyor bunu.
Hatırlarım bu konu Silivri Cezaevi yapılırken de gündeme gelmişti de, cezaevi arsası E5'e doğru kaydırılmıştı. S.S Yeni Büyük İstanbul Sanayi Yapı Kooperatifinin başkanı Mustafa Demir tahminimce bunları yeni yeni öğreniyor ve yaklaşık 1500 dönüm arazinin güme gittiğini gördüğü için Özcan Işıklar'ı gammazlıyor diye düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur. Eğer tahminim doğru çıkarsa, Silivri'yi kimlerin yönettiğini görmüş olurum ve bu da benim içimi acıtır.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önceki gün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında bu kooperatiften hiç söz etmedi, sadece "Bunun gibi bir kaç kooperatifin olduğu kulağıma geliyor" dedi geçiştirdi.
***
Sevgili Silivrililer, işin içinde çok işler var ve ben bu konunun sıkı takipçisi olacağım. Görün bakalım kimler kimlerle kol kola yürüyor..
Sadece şunu belirteyim, yaklaşık 15 kişilik "Rant çetesi" kol kola yürüyor ve ilçe sınırları içinde tüm araziler parsel parsel satılıyor. Bu çetenin Özcan Işıklar neresinde herkes görecek. Özcan Işıklar çok uyanık olduğu için, resmi olarak zaten olması mümkün değil de, Doruk Bulut gibi "sağ kolu" pozisyonundaki adamları, Sayın Başkanı bu tür alavere dalavere işlerin içine zaten sokmazlar.
Benim fikrimi sorarsanız, ilçeye prestij katacak projeleri gerçekten destekliyorum ama bir şartım var: Bu projelerden sadece Silivrililer faydalansın.
Geçtiğimiz günkü yazımda da belirttim. Silivri'de esnaf siftah yapmadan dükkân kapatıyor, çünkü bu adam Silivri'nin üstüne kara bulut gibi çöktü. İlçede bereket kalmadı! Palavra bol, yine attı tuttu. 8 yılda neler yaptığını ya da biz ona yapamadığını diyelim, sayarken bile yüzü hiç kızarmadı. 3 tane üniversite alanı var diyor. La gardaşım bıkmadın mı bu kadar yalan söylemekten. Var da nerede üniversiteler?
Siyasetçi yalan söyler de bu kadarı da kuyruklu olmaz ki. Her şey ortada Sayın Başkan boş atıyorsun, boş konuşuyorsun!




